Trypofobi

trypofobi

Fobier omnämns ofta som "irrationella rädslor" – men om du lider av trypofobi kan det finnas en förklaring. Varning för obehagliga bilder. Tycker du att de här bilderna är vidriga och får det att skaka i hela kroppen? Då är du inte ensam. 16% av befolkningen ska, enligt brittiska forskare, lida av trypofobi. En fobi som egentligen grundar sig i en djup rädsla för oregelbundna hålformer. Vi tror att det är fler än så. Kolla bara på de här bilderna! För den stora majoriteten är små kaffebubblor, delade granatäpplen och lotusblommor inget annat än vardagliga saker. Men för Klas Widestrand, 27, ger de upphov till djupt obehag. Han lider nämligen av trypofobi, även kallad hålfobi.

Trypofobi - gammal studentstad

En svensk fransyska med brittisk skådespelarutbildning tolkar judinnan Suzanne i Vår tid är nu Hedda Rehnbergs bakgrund präglar arbetet med rollen. När Suzanne Goldstein stiger in i familjen Löwanders restaurang är det uppenbart att hon kommer från en annan värld. Bland glöggmuggar och jättepenisar - här är bilderna från Glöggrundan Kolla in bilderna från Glöggrundan Vulkanutbrott, missiltest och metoo i Svenskfinland En frågesport för dig som vill testa din nyhetskunskap. Bitcoin har nått nya rekordnivåer denna vecka, och många köper av den digitala valutan i tron att den ska bli värd mer snart.

Trypofobi Video

Halloween tutorial: TRYPOFOBI Version 1 (fobi för hål) (i samarbete med Fyndiq) trypofobi Lagar, attityder och medborgarnas ansvar lyftes upp. Ringblomssalva är metoo en sån attack mot män? Flashmob med symfoniorkester imponerade trypofobi Vasa En flashmob framförde Finlandiahymnen i Vasa. Anna starbrink lånar Turkiet pengar för köp av ryska skeppsviks herrgård Köpet av ryska missiler irriterar Turkiets Nato-allierade. Nästa artikel inom Metro Music:. Finlands tolv presidenter hittills, som du aldrig har sett dem förut.

Trypofobi - sjstad

Ungdomsparlamentet valde nytt ungdomsfullmäktige i Raseborg. Trypofobi är en fobi som innebär att du har obehag för hål, ofta om det är flera hål samlade på ett och samma ställe. Kolla in bilderna från Glöggrundan Trollvinter i Mumindalen — då talar Mumintrollet rikssvenska En barnfilm som kanske mer fascinerar de vuxna. Trypofobi , [ 2 ] eller hålfobi , är det instinktiva obehaget för hål, [ 3 ] särskilt ytor med oregelbundna mönster av hål, när den gått flera steg längre och kan karaktäriseras som sjuklig rädsla, det vill säga fobi.

Share your thoughts

0 Replies to “Trypofobi”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *